PRESENTACIÓ

 

BLOG LLUMDEMAR DE L'INS ALELLA

BLOG LLUMDEMAR DE L’INS ALELLA

 Una vegada inaugurada la biblioteca INS ALELLA i iniciades una sèrie d’activitats d’organització, de dinamització i de difusió, hem creat el blog LLUM DE MAR  com una eina que dóna suport a la nostra biblioteca i contribueix, doncs, al seu creixement i consolidació.

Aquest espai virtual permet apropar la biblioteca física a tota la comunitat educativa i posar al seu abast informació diversa, tant de coneixement com de ficció i, alhora, afavorir la col·laboració i l’intercanvi.

LLUM DE MAR és, en fefinitiva,  un lloc que amb el seu naixement trenca les limitacions espacials i horàries materials  per construir una biblioteca molt més gran i viva que pugui satisfer els interessos de tots nosaltres i, a la vegada,  on poder descobrir,  compartir, gaudir i emocionar-nos.

El nom del blog, LLUM DE MAR, prové del poema Tanta llum de mar de Martí i Pol del qual podem llegir la primera estrofa. Aquest versos són la millor entrada i benvinguda a tots i a  totes  que vulguin navegar per aquest mar virtual:

Tanta llum, tanta llum de mar arreu,
com un cos de vent que fuig del temps,
el vol d’un sol ocell, sorprenent i clar,
l’arena d’or dels anys fa fimbrar i dansar.
Tant de blau encès, tanta claror,
amb un batec llunyà
la sang reclama amor.

El poema està inclòs en el disc de Lluís Llach  Un pont de mar blava. Ara, si voleu, el podeu escoltar i deixar-vos envoltar per la veu d’Amina Alaoui. Tanta llum de mar és un cant a la interculturalitat i l’enrequiment mutus,  valors que, per altra banda, la biblioteca INS ALELLA i de LLUM DE MAR comparteixen i consideren essencials.

 

Per acabar, hem d’ expressar el nostre agraïment a tots els professors i professores que han fet possible aquest blog, molt especialment,  Carlos Ruiz, però també Albert Prieto, Mamen Rivadulla, Lluís Àvila i Miriam Franch.

El video insert a la PÀGINA D’ INICI és un recull d’ imatges que presenten la biblioteca INS ALELLA i mostren les activitats que s’han iniciat al llarg del curs 2012-13, que enguany s’estan desenvolupant i que desitgem que continuïn i es reforcin amb  el blog LLUM DE MAR.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *