VISITES

Els professors de llengua i literatura estem convençuts que les visites d’ autors al nostre centre són la millor manera d’ apropar la literatura als alumnes i , per tant,  afavorir l’interès  i el gust  per llegir així com el desig de fabular.

El curs 2012-2013, i coincidint amb la inauguració de la biblioteca,  ens han visitat dos autors, la jove poetessa LAIA NOGUERA i LORENZO SILVA, guanyador del Premio Planeta 2012 amb La marca del meridiano.

És ja la tercera vegada que el Seminari de Llengua catalana i literatura organitza la visita de Laia Noguera. Aquest curs, tres dies després de la inauguració de la biblioteca i com a activitat emmarcada dins els actes Espais de Poesia 2013, la Laia ens va presentar una nova i trencadora visió de la poesia, la seva funció i  per què ser poetes. A més a més,  ens va presentar una bella iniciativa realitzada per un grup de poetes joves que s’anomena  TERRÍCOLA – Poesia que germina. Es tracta d’ un poema estampat en paper secant ple de llavors que, un cop llegit, si vols, pots esquinçar-lo, plantar-lo i esperar que creixin les flors.

Laia Noguera a la nostra biblioteca

Laia Noguera a la nostra biblioteca

TERRÍCOLA - Poesia que germina

TERRÍCOLA – Poesia que germina

Alumnes de batxillerat llegint TERRÍCOLA

Alumnes de batxillerat llegint TERRÍCOLA

 

La visita de LORENZO SILVA va ser, sense cap dubte, un gran honor per a la nostra biblioteca i el nostre institut. Per començar, el  fet d’iniciar el seu discurs valorant la nostra biblioteca és ja motiu d’ agraïment, que, per altra banda,  ens encoratja a seguir treballant per millorar-la. Responent a les questions que nosaltres li vam plantejar, amb un discurs fluid i ple de contingut,  ens va parlar de diferents línies de la seva producció literària, com la  literatura infantil, alguns del contes que els alumnes havien llegit a classe,  obres de viatges… Com era d’ esperar, la xerrada es va centrar en els protagonistes de la sèrie negra, Bevilacqua i Chamorro, i en la Guàrdia Civil, cos del qual ens va proporcionar interessant informació. També va explicar les possibilitats qui li ofereix el realisme o la relació que s’ estableix entre el personatge d’ una sèrie novelesca i autor, entre d’altres temes. Tot un luxe!

Novel·les de LORENZO SILVA a la biblioteca

Novel·les de LORENZO SILVA                                    Lorenzo Silva a la bibliotecaLorenzo Silva a la biblioteca

DSC_0073

 

Durant el curs 2013-14 ens ha tornat a visitar la jove poetessa LAIA NOGUERA i el poeta ESTEVE PLANTADA. Podem llegir l’entrada corresponent clicant aquí.

Darrerament, el dia 19 de febrer de 2016, hem tingut la gran sort d’estar acompanyats per l’actriu SÍLVIA BEL. Podem llegir l’entrada clicant aquí.

Sílvia Bel a la biblioteca

Sílvia Bel a la biblioteca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *